Jak by měl být oblečen číšník aneb na prvním dojmu zákazníka rozhodně záleží

0
1948

Lidé se chodí do restaurací, barů a cukráren pobavit, oddechnout si a popovídat s přáteli. Je velká škoda, že na to mnozí majitelé podniků zapomínají. Ani sebelepší menu či zákusek nezmění nic na tom, v jakém prostředí se nacházejí, ani na tom, v čem je číšník oblečený.

Jakmile vejde host do restaurace, pohodlně se usadí a kochá se krásným prostředí, přesto ho může něco zaskočit. Není divu. I když k němu přijde servírka s úsměvem na tváři, ale má sportovní triko a obyčejné legíny, ihned ho přejde chuť. Ono se to na první pohled nezdá, přeci jen dělají šaty člověka. Nehledě na to, že musí zákazník poznat dle oděvu číšníka.

I pracovní oděv může být elegantní

Většina lidé považuje minulé století za retro, ale něco na tom období bylo. Ihned po příchodu do restauračního zařízení jste věděli, že máte čest s obsluhou. Oblečení pro číšníky a servírky bylo striktně dané. Číšník měl na sobě bílou košili s motýlkem, černými kalhoty a někdy i sakem, servírka zase černou sukni a bílou halenku. Možná se vám to zdá zvláštní, ale vše mělo svůj řád. V dnešní době vejdete do podniku a nevíte, kdo vás obslouží. Je naprosto nevhodné být oděn do riflí, sportovních trik, legín a jiných módních výstřelků.

Záleží na tom, jaký podnik provozujete

Pohodlné oblečení pro číšníky a servírky je klíčem ke spokojenosti všech. Pracovník nebude nazlobený, protože mu oděvy sednou jako ulité. Samozřejmostí je prodyšný materiál, obsluha je na nohou mnoho hodin denně a nikde ji nesní nic škrtit ani stahovat. S tím souvisí i vzhled oblečení. V běžném restauračním zařízení je vhodná číšnická klasika společně s kasírkou. Jste-li však vlastníkem nočního klubu, pracovníkovi nesmí scházet barmanská zástěra. Někteří provozovatelé preferují veselejší odstíny oděvů, ale přeci jen se na špici drží bílá s černou barvou.

Předchozí článekRychlá půjčka – dokonce i pro cizince
Další článekPůjčka pro podnikatele pomůže ve finanční tísni